MITÄ?

Rakkaudesta-esityshankkeessa etsitään sanoja, joita ei vielä ole, mutta joita tulevina vuosikymmeninä ehkä tullaan tarvitsemaan. Sanastoa on koottu ja kootaan pyytämällä sanoja runoilijoilta, kirjailijoilta ja tutkijoilta – lisäksi työryhmä kirjoittaa niitä taustatyönsä pohjalta. Ensimmäinen versio sanastosta koottiin kesällä 2017 Runokuu-festivaalin demoesitykseen.  Toinen demoversio esitetään Heurekassa marraskuussa 2017.

Sanasto luo esitysteoksen yhden rakenteen. Esitykselliset osat toimivat suhteessa sanoihin, avaavat ja syventävät niiden merkityksiä. Etsimme sirkuksen ja teatterin keinoin toiminnallisia metaforia ja vastaavuuksia käsitteille. Miten Nimipuutto näkyy kirjoittamisen ja pois pyyhkimisen toiminnassa? Millä keinoin esitys voisi olla Maarra, yhteinen rituaali tulevaisuudelle? Esitys ja käsitteet asettuvat suhteessa tilaan: luontoon, sen kukkeuteen ja rakennettuun ympäristöön.
Työryhmä on työskennellyt jo puolentoista vuoden ajan, lähtien liikkeelle utopian käsitteestä ja sen mahdollisuuksista nykyhetkissä. Lopputulemana on pyrkimys nimetä sitä, mitä tapahtuu, löytää sanojen ja rehellisyyden kautta toivoa. Voiko utopia toimia toivon antajana ja tulevaisuuden neuvottelun välineenä?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s